Szerintem ...

Visszaigazolások

Jó lenne, ha nem kellene többször visszaigazoltani egy pecséthelyszínt, mire elfogadja igazoltnak. Jó lenne, ha nem vonná utólag néha vissza az igazolást egy korábban már elfogadott helyszíntől. S ha egy ilyen kitörlése után nem zárna be hirtelen a program.

1 szavazat
szavazat
Belépés
Ellenőrizze!
(pillanat ...)
Reset
vagy jelentkezzen be mint
 • facebook
 • google
Belépve mint (Kilépés)
szavazata maradt! (?) (Gondolkodom…)
Horváth Balázs megosztotta ezt az ötletet  ·   ·  Adminisztrátor →

9 darab megjegyzés

Belépés
Ellenőrizze!
(pillanat ...)
Reset
vagy jelentkezzen be mint
 • facebook
 • google
Belépve mint (Kilépés)
Elküldés...
 • AdminStempliApp (Admin, Stempli) kommentálta  · 

  Helló,

  bocs a késedelmes válaszért, de épp a világ másik felén járom az itteni kéktúrákat :)

  Az, hogy a stemplis képekből nem fogadnak el semmit, nekem teljességgel érthetetlen. Ezzel ellentmondanak a saját szabályzatuknak, ami megenged igazolásként egy, a helyszínen készült fotót, ha a pecsételés nem megoldható. Anno amikor én beszéltem az MTSz-szel, ezt ők is belátták. Szóval ha most emiatt nem adnak jelvényt, én a helyedben verném az asztalt.

  A programhibákat sajnos június vége előtt nem valószínű, hogy ki tudom javítani, utána viszont tervezek egy ráncfelvarrást, addigra úgyis kijön az iOS7 is. Addig is kösz a hibariportokat és a türelmet!

 • Horváth Balázs kommentálta  · 

  Szia! Jártam időközben a Magyar Természetjáró Szövetségnél, és sajnos semmit sem fogadnak el a Stemplivel készült pecsétekből, maximum külön a fényképet 1-2 helyen, ahol esetleg épp akkor akadályoztatva volt a pecsételés. Nem igazán érthető a dolog, hiszen egy itteni pecsét sokkal több beazonosítható adatot tartalmaz, mint az igazolófüzet papíralapú pecsétje, de így van. Nem lehetne megegyezni velük valahogyan? Üdv, HB

 • Horváth Balázs kommentálta  · 

  Szia! Újabb észrevétel: ha a pecsételés folyamata közben (fotókészítés) tűnik el a GPS jel, akkor az a pecsét, bár eredetileg igazoltként indult, igazolatlan lesz a végére. Sajnos tegnap ezt csak jóval később vettem észre.. Nem tudnál egy GPS-jel memóriát beletenni, ami pár percre megőrizné az adatokat ilyen esetre, pl. ha mint tegnap is, át kell mennem a vasútállomás túloldalára a fotózás miatt, mert csak ott van helységnévtábla?
  Más: a pecsétek menüpont alatt a régebbi pecséteknek csak a thumbnailje jó, ha az egyes pecsétekre kattintok, ott az aktuális pecsétekhez tartozó fotókat hozza fel a régieknél is.
  Megint más: ha sikerül a Stemplivel végigjárni a Kéktúrát, mi a teendő, hogy lehet igazolólaphoz jutni? Illetve van mód csak bizonyos szakaszokat leigazolni a Stemplivel, ha a többi már megvan a hagyományos módon?
  Köszi.

 • AdminStempliApp (Admin, Stempli) kommentálta  · 

  Megtaláltam a pecsételés utáni fagyás okát, úgyhogy a közelgő decemberi frissítésben már ennek a javítása is benne lesz.

 • Horváth Balázs kommentálta  · 

  Szia! Újabb észrevétel: a program a pecsételés végső szakaszában megáll, kiírja, hogy a pecsételés sikerült, de a "teljesítve" felirat már nem jelenik meg, és más módon sem reagál, csak kilépni lehet. Újból megnyitva a programot fekete képernyő fogad, rajta egy pörgő betöltésjelző körrel, de a program pár perc múlva kilép. Újból megnyitva kis gondolkodás után normálisan működik, az imént készített pecsét szerencsére nem veszett el. Majd ugyanez újra, egy újabb pecsétnél.
  Másik észrevétel: az elkészült pecsétek menüpontban ha az egyes pecséteknél a fényképekre kattintok, valamelyik másik helyszínen készült képet mutat. Ez a legutolsó képekbél nem, csak az azokat megelőzőeknél jelentkezik. Az összes szóban forgó kép el lett mentve a fotók közé is és most is benne van a telefonban.

  Üdv,

  HB

 • AdminStempliApp (Admin, Stempli) kommentálta  · 

  A túraszakaszok adatai az MTSz honlapjáról valók, az útvonal koordinátáit pedig Németh Tamástól kaptam (heyjoe.hu/okt). Az adatokat még 2011 novemberében nyertem ki, az azóta bekövetkezett változások értelemszerűen még nincsenek benne. Egyébként megnéztem a kérdéses szakaszt és pontosan ugyanazok az számok, mint az előtte lévő Pilisszentlászló-Pap-rét szakasznál, úgyhogy ez feldolgozási hiba lesz, köszönöm az észrevételt és hamarosan javítom.

  A pecsételős hibákra amint lesz egy kis időm, ránézek.

 • Horváth Balázs kommentálta  · 

  Közben volt mód hosszabban kipróbálni az appot, pár észrevétel: ha ki akarok törölni egy elkészült, de nem visszaigazolt pecsétet (mondjuk mert időközben magára talált a gps és sikerült igazoltat is készíteni), a program lefagy, lassan indul újra. A törlést megcsinálja amúgy. Más: a túraszakasz-adatok milyen adatbázisból származnak? A Nagy-villám és Pap-rét közti szakaszra 3km-t ad meg, ami a valóságban inkább 8-9km. Két telefonnal próbáltuk, a már említett 3gs mellett egy 4-gyel is, amin iOS 6 fut.

 • Horváth Balázs kommentálta  · 

  Szia! Rendben, amúgy teljesen a pecsét mellett álltam, a fotókészítés miatt is. A hardver iPhone 3GS, iOs 5.1.1, ha jól látom.

 • AdminStempliApp (Admin, Stempli) kommentálta  · 

  Helló! A pecsételés akkor lesz igazolt, ha a GPS által jelentett koordinát pecsételőhelytől vett távolsága + az aktuális jel bizonytalansági sugara belül van 80 méteren. Sajnos előfordulhat, hogy a GPS pontosságának a hullámzása miatt ugyanaz a koordináta egyszer igazoltnak, másszor igazolatlannak látszik. Esetleg próbálj meg közelebb menni, akkor ez a hullámzás kevésbé okozhat zavart.

  Ha egyszer a pecsét elkészült, annak igazolt volta többé nem változik.

  Tudnál esetleg pár részletet közölni a hardveredről? Melyik modell, melyik OS verzió, és pontosan milyen lépések után jön elő a probléma. Ezen a nyomon már el tudnék indulni.

Visszajelzés és Tudásbázis